parallax background

DISKOTEKA MAXIMUS KOTOR

Diskoteka „Maximus“ s ponosom predstavlja jedanaestu sezonu koju će obilježiti neke od najvećih zvijezda elektronske muzike i domaće scene. Centralno mjesto za žurke i sjajan provod. Muzika za svačiji ukus i džep. Preko dva miliona posjetilaca iz cijelog regiona i šire, tokom 10 godina uspiješnog rada diskoteke. Više od 5 hiljada raznih izvođača iz oko 30 zemalja svijeta. Blizu 200 novinara iz preko 30 zemalja – o diskoteci „Maximus“ izvještavali su svi vodeći mediji iz Crne Gore, veliki broj regionalnih, ali i međunarodnih medija. Na pozitivna iznenađenja iz kotorskog kluba smo već navikli bukinzima po kojima je svaka noć u čuvenoj areni drugačija od prethodne. David Guetta, Fatboy Slim, Swedish house mafia, Martin Solveig, Bob Sinclair, Roger Sanchez, David Morales – samo su neke od najvećih zvijezda klubske muzike koje su nastupale u diskoteci „Maximus“. Pamtimo i nezaboravne partije na kojima su svoje nevjerovatno umijeće miksanja pokazali: Paul Van Dyk, Kevin Saunderson, Chris Liebing, Derrick Carter, Marco Bailey, John Rundell, Skazi, Indra i mnogi drugi velikani globalne elektronske scene.


UGOSTILI SMO

Dino Merlin, Severina, Toni Cetinski, Vlado Georgijev, Dubioza Kolektiv, Van Gogh, S.A.R.S., Damir Urban, Hladno Pivo, Parni Valjak, Sergej Ćetković – neki su od imena zvijezda regionalne scene koji su posjetili Kotor, nastupajući u diskoteci „Maximus“.Tu su naravno i velika imena iz žanra narodne muzike: Ceca, Lepa Brena, Aca Lukas, Halid Bešlić, Haris Džinović. Tim Maximusa ne samo da zna eksperimentisati sa muzičkim žanrovima, nego zna i recept kako dovesti posjetioce do usijanja. Pored toga, cilj je predstaviti publici, koja je sastavljena kako od domaćih, tako i inostranih posjetilaca, najbolje trendove u svijetu elektronske muzike, ali i promovisati kako regionalne, tako domaće artiste i njihove talente.


NAŠA OPREMA

Maximus je jedna od najbolje opremljenih i svakako najatraktivnijih diskoteka u ovom dijelu Evrope. Na 3 bine unutar same diskoteke, do ranih jutarnjih sati može uživati preko 3 hiljade posjetilaca. Kompleks je opremljen najsavrememijim tehnološkim rješenjima na polju zvuka i rasvjete, kao i kompjuterizovanom klimatizacijom koja u svim uslovima održava optimalnu temperaturu, filtraciju i svježinu vazduha. Renovirana diskoteka, postavljena nova rasvjeta, vrhunska oprema za zvuk – potvrda su kvaliteta, te da je Maximus mjesto koje neće razočarati ni najzahtjevnije posjetioce klubova. Nalazi se u Starom gradu u Kotoru, praktično ugrađena u njegove zidine koje, tokom cijele godine, odjekuju najfinije tonove vrhunskih muzičkih produkcija. Kotor je grad, a sa njim i diskoteka Maximus koja je praktično ugrađena u njegove zidine, koji je dobio prestižnu nagradu od Lonely Planeta kao 1 od top 10 destinacija koju treba posjetiti u 2016. godini. Neka naš klub bude jedna od tih lokacija. Ukazanu pažnju i povjerenje nećemo iznevjeriti. Uvijek se budimo sa mišlju kako će se danas dogoditi nešto lijepo, a liježemo sa prelijepim uspomenama proživljenih trenutaka u Maximusu!