Kako izgleda žurka na kojoj su posjetioci došli da slušaju, čuju i plešu uz muziku
February 14, 2017
Technasia – petak, 7. april
March 8, 2017

Maskenbal u Maximusu: Najljepša maska ide kotorskim oriđinalima Naopako.co.me

Velikim maskenbalom u diskoteci Maximus počele su kotorske zimske karnevalske svečanosti. Nastao iz ljudske potrebe za moralnom slobodom, a pod izgovorom da je „maskama sve dozvoljeno” tradicionalni bal pod maskama u Maximusu, uvijek propraćen igrom, smijehom i lijepim raspoloženjem, okupio je preko pet stotina različitih maski i kreacija. Žiri u sastavu: Ljubo Radović, Petar Vico, Zoran Maslovar i Irena Mačić imali su pune ruke posla oko donošenja odluke ko je odnio najviše simpatija u kategoriji plesa, koreografije, kreativnosti, umijeća.

Naši feštađuni: oriđinali i furešti potrudili su se da pokažu svoje kreativno umijeće, ali i da, na najoriginalniji mogući način, dočaraju lik koji predstavljaju u začaranoj noći: Naopako.co.me, Sjor Kotula, Lov na leptire, Mirror Queen, Fauni, Dobri poljećni duh, Sniježna kraljica, Prirodni svijet. Kotorani koji su pokazali da još uvijek nije izgubljen stari kotorski duh maškara Naopako.co.me proglašeni su najljepšom maskom.

“Maska predstavlja kotorske oriđinale koji su svojim duhom uljepšavali drevni grad, a sama ideja nastala je uz italijanske karte“ – ističe jedan od članova pobjedničke maske, Kotoranin Duško Radević Bajlo, koji je zajedno sa Vukom Lončarevićem, Tonijem Petrovićem, Savom Penovićem i Srđom Zlopašom na najoriginalniji način dočarao posjetiocima maskenbala kotorske oriđinale: Mira eur, Banjo ludi, Čedo, Marko Beconi – Ojla, Tonći Praci.

„Najzahtjevnija je bila Mira koja je davala dinamiku svojim šarmom i originalnošću, međutim ne smijemo zaboraviti ni dizajnersko rješenje za glave ostalih oriđinala“ – kaže Bajlo dodajući da će na Karnevalu biti još iznenađenja. Maska je pokazala po čemu se razlikuje kotorski maskenbal od svih ostalih. „Osim očuvanja duha i tradicije, naša špica je uvijek sa porukom – moraš se nasmijat, glumit, zabavljat, pjevat, igrat, uveseljavat i biti svoj. Lijepo je vidjeti maske po gradu kako izlaze iza ćoškova, ulica, portuna. Ne samo mene, nego svakog stanovnika Kotora, to čini srećnim“ – ističe Bajlo.

Maksenbal u Maximusu je manifestacija koja poštuje dugu tradiciju koju drevni grad Kotor njeguje u maškaranju. Tradicija u smijehu, tradicija u plesu, zabavi. Svojstvena spektakularna noć kada Maximus postaje začarana zemlja čuda.

FOTO:

https://www.facebook.com/pg/maximuskotor/photos/?tab=album&album_id=10155010142724812

Comments are closed.